Àlbum de records

DIARI VIU L'ESTIU AL GEiEG

ELS CASALS I CAMPUS DEL GEiEG DONEN EL TRET DE SORTIDA (1a setmana)
Text: Paula Martínez

 

Els nens i nenes dels casals i campus van arribar dilluns a les nou del matí molt tímids i nerviosos. Miraven els seus companys amb vergonya i incertesa i sense atrevir-se a parlar entre ells, encara que de seguida, els monitors els van acollir fent-los participar en jocs amb els que es presentaven. Poc a poc, els ulls espantats i petits amb els quals havien arribat van passar a obrir-se atenent a les instruccions de l’equip de monitoratge, i somriures van començar a dibuixar-se a les cares dels infants.

 

A Sant Narcís, els nens i nenes de Diverjoc van rebre una visita inesperada: la d’un bruixot. Aquest, els va llançar un encanteri fosc per arravatar-los la felicitat, ja que ell està sol i trist. Tot i això, els infants no semblaven gens espantats i continuaven passant-s’ho bé coneixent, a través de les emocions i els valors, la “màgia bona” per poder trencar, segons ens va explicar un dels infants, l’encanteri i vèncer el bruixot la pròxima vegada que aparegués.

 

Dins la secció de hip-hop, van estar preparant amb moltes ganes diferents coreografies. Les van començar a crear i aprendre el dilluns i les van practicar al llarg de la setmana per anar perfectament coordinats. Divendres les van gravar en vídeo per ensenyar-lo a les famílies,  mostrant-se molt il·lusionats per la gran feina d’aquesta setmana, que segur que estaran molt orgulloses d’ells. A més, divendres van fer una sessió de zumba a la piscina per la resta de casals.

 

Les noies del campus de gimnàstica rítmica van aprendre com es realitza un escalfament bàsic i els conceptes principals de l’esport, amb l’ajuda de les monitores i de les companyes que ja el practiquen durant l’any. També van treballar els diferents aparells i van inventar passos utilitzant-los, per impulsar la creativitat i l’expressió corporal. Ja podem dir que tenen tot el necessari per ser gimnastes!

 

Mentrestant a Sant Ponç els tenistes del GEiEG van practicar i millorar la seva tècnica mitjançant diferents jocs i activitats complementàries que hi estan vinculades. Els més petits van estar introduïts a l’esport des d’explicacions sobre com sostenir una raqueta fins a arribar a passar-se la pilota entre els seus companys.

 

Els nens i nenes de pàdel van obrir la setmana amb estacions d’activitats de preparació física. Més tard, alguns van fer exercicis de canvi per desenvolupar el seu domini de la pala, i d’altres van començar a fer tocs amb una il·lusió que es notava a primera vista, en ser la primera vegada que practicaven l’esport.

 

Dins la secció de natació i waterpolo, els infants van començar el dia amb un escalfament basat en jocs fora de l’aigua, que exaltaven la cohesió de grup. Després, van entrar dins l’aigua, el lloc on són més feliços, per aprendre les diferents disciplines i estils de la natació.

 

Per l’altra banda, al Diverjoc de Palau es van estar treballant les tribus i els nens van construït tres cabanyes, cadascuna dedicada a un «clan» diferent, creat per ells mateixos i, l’animal que els representa; en aquest cas el lleopard, l’àliga, i el conill. Per aconseguir els materials corresponents van buscar pel bosc troncs, fulles i branques que després, amb grans rialles, van decorar i pintar de colors.

 

A esport i aventura van passar la setmana practicant una gran diversitat d’activitats esportives: rocòdrom sense corda, tir amb arc, flag rugbi, slag-line, bàdminton i beisbol. Totes van estar un repte, però van estar superades amb èxit. A més, divendres, els nois i noies es van sotmetre a un ride, un exercici d’orientació per grups on van haver de passar diferents proves que tractaven els diferents esports que ja s’havien treballat.

 

Durant els tres primers dies de la setmana, els atletes del GEiEG van treballar amb gran esforç i motivació, les modalitats de l’atletisme (carreres a peu, salts i llançaments). Dijous van fer una competició amb alguns dels exercicis que els hi havia agradat més per posar-se a prova i poder veure les marques personals de cada nen.

 

Finalment, a futbol van entrenar amb molta energia per millorar el control de la pilota mitjançant exercicis de velocitat i agilitat. Es va posar en gran valor la companyonia entre l’equip i el treball de grup va ser un dels pilars bàsics a aprendre en aquest campus.

LA «FAMÍLIA» DELS CASALS I CAMPUS CREIX (2a setmana)

Aquesta setmana, han començat els campus d’handbol, judo, artística i bàsquet a Sant Narcís. Gràcies a això, nens nous s’han inscrit i han pogut gaudir de fer esport i divertir-se alhora.

 

A la secció d'handbol, els nois es van dividir dos grups i van practicar la tècnica (llançaments i recepcions). Tot i això, l’objectiu del campus és completament lúdic, segons ens van explicar els monitors, i els jugadors s’ho van passar molt bé fent jocs diversos. A més, dijous van jugar un partit de waterpolo a la piscina de vint-i-cinc metres.

 

A artística, durant la setmana van entrenar la primera part del matí amb els diferents aparells (poltre, paral·leles asimètriques, barra d’equilibris i terra), i després d’esmorzar van fer diferents jocs. Dijous van fer acroesport, una activitat esportiva que consisteix a formar només amb el mateix cos, estructures humanes. A més, divendres van pintar samarretes i després van fer activitats d’aigua.

 

Al campus de bàsquet, cada dia van dedicar les primeres hores a practicar i millorar la tècnica, i després van fer competicions. El dijous, els nois i noies van tenir l’oportunitat de jugar un partit i conèixer a la Laia Moya, una jugadora de primera divisió. Van preguntar-li amb entusiasme dubtes sobre el seu camí i van escoltar les seves respostes amb molta atenció i curiositat. Podeu llegir l’entrevista a la Laia Moya a la pàgina web. Finalment, el divendres van fer «aquabàsquet» a la piscina.

A gimnàstica rítmica van seguir coneixent nous conceptes i millorant els seus moviments amb moltes ganes. També van treballar els aparells, van inventar coreografies i el dijous van aprendre a realitzar els pentinats que les gimnastes porten a les competicions.

 

Dins la secció de judo, els nens i nenes van passar-s’ho molt bé coneixent claus i moviments tècnics amb jocs aplicats a l’esport. L’últim dia, per posar en pràctica els conceptes apresos van fer amb energia i competitivitat, però sempre amb un finalitat d’entreteniment i diversió, randoris entre ells (combats).

 

Dins la secció de hip-hop, els nens i nenes van preparar dos teatres musicals i divendres els van gravar. Ells van inventar l’argument i el diàleg, i amb l’ajuda de les monitores també les coreografies. El grup dels més petits tractaven el tema d’àngels i dimonis, dos enemics que s’enfrontaven en una batalla; i els més grans van idear un argument que anava de dues amigues que tenien estils de ball molt diferents, cosa que feia que es dividissin en dos bàndols.

 

Al Diverjoc, el dimarts va tornar a aparèixer el bruixot i va eliminar els colors vius i ho va deixar tot de color blau, blanc i negre. Per recuperar els colors robats, els nens i nenes del casal van fer estampació de samarretes i dijous van rebre una carta que explicava que el divendres apareixeria un portal màgic a la plaça de l’Assumpció, on van trobar receptes i instruccions per poder fer pocions, de les quals no se n’ha descobert d’utilitat.

 

Mentrestant a Palau, els nois i noies del campus d’esport i aventura van fer ràpel el dimarts. Alguns no es van atrevir a baixar i d’altres, tot i les cares d’espant i nervis al principi, van aconseguir superar el repte amb un gran somriure. A més, dimecres van fer corriols amb bicicleta pel bosc de Palau i divendres, els petits van fer una ruta en bicicleta pel carrilet de Quart i els més grans van anar fins a Bescanó.

 

A la secció d’atletisme van continuar fent el mateix que la setmana passada: els tres primers dies van treballar les diferents modalitats de l’atletisme i el dijous van fer competicions. Divendres, van marxar fora del GEiEG per anar a fer olimpíades gregues.

 

Els futbolistes del GEiEG van passar la setmana treballant i millorant amb ganes la seva tècnica, mitjançant molts jocs per potenciar la unió d’equip. Després de cada sessió van jugar un partit per aplicar els conceptes apresos al llarg del dia.

A Diverjoc de Palau van treballar la temàtica de l’aigua. Els nens i nenes es van dividir en tres grups que representaven diferents animals marins (pop, cavallet de mar i estrella de mar), i van inventar una obra de teatre i dos balls. Dimarts, van divertir-se fent un treball manual i després el van fer servir per fer serps d’espuma, i dimecres, van anar d’excursió a l’Onyar per anar a descobrir peixos i animalets de riu. Van xipollejar amb il·lusió i van passar un matí de rialles i aventura.

 

Per l’altra banda a Sant Ponç, els nens i nenes del campus de natació van seguir amb l’organització diària de la setmana passada: primer van fer un escalfament previ fora de l’aigua i llavors van entrar a la piscina a nedar amb molta energia. Divendres van jugar un partit de waterpolo i els més petits van jugar amb matalassos dins l’aigua.

 

A la secció de tenis van fer preparació física i tècnica la primera part del matí, i després jocs relacionats amb l’esport. El divendres van fer estacions d'activitats relacionades amb l’esport on els participants van guanyar diferents punts. Posteriorment, es va fer un recompte de punts i es van lliurar premis als campions de la competició.

 

Finalment, a pàdel dimarts van fer una cursa de concentració amb pistes amagades pel recinte de Sant Ponç. En canvi, divendres els monitors van muntar una lona d’aigua amb sabó a les pistes, on per grups, els nens van divertir-se jugant a jocs i relliscant sense parar.

JA HI SOM TOTS (3a setmana)

 

Aquesta setmana, la secció de patinatge artístic es va incorporar a la llarga llista de casals i campus disponibles al GEiEG.

En la primera setmana de patinatge, els nens i nenes van dedicar la setmana a fer exercicis de tecnificació i van entrenar amb moltes ganes per mantenir-se en un bon estat físic. A més d’entrenament, però, també va fer jocs i tallers per sortir de la rutina i divertir-se tots junts.

 

Dins la secció de gimnàstica artística van dedicar la primera part del matí a entrenar i treballar els diferents aparells. Després, però van passar l’estona fent jocs i passant-s’ho molt bé amb les companyes de campus. Dijous, van fer disseny de malles i divendres van fer una gimcana pel GEiEG.

 

A hip-hop van aprendre i inventar coreografies durant la setmana. Molt il·lusionats i orgullosos de la feina feta, divendres van gravar-les vestits amb l’attrezzo creat per ells mateixos. A més, divendres també van fer una sessió de zumba a la piscina per la resta de casals i campus, amb l’objectiu de divertir-se tots junts.

 

A handbol, van continuar aprenent i jugant amb molt d’entusiasme. A més, dijous l’equip d’handbol del Bell-lloc va venir al GEiEG per passar el dia amb ells. Els monitors van optar per, en lloc d’impulsar la rivalitat entre els dos campus, fer-ne sorgir amistats, així que van barrejar els nens i van fer equips amb esportistes dels dos equips. Tot seguit van fer triangulars i partits.

 

Igual que la primera setmana, a bàsquet van rebre una visita molt especial. Dimecres, l’Aina Martín va dedicar als nens i nenes del campus una estona per fer-li preguntes i conèixer la seva trajectòria com a jugadora. Dimarts i divendres, en canvi, van poder gaudir de jugar a l’esport que més els agrada, el bàsquet, dins la piscina, on van riure i van passar-s’ho molt bé. Si voleu saber més sobre la visita de l’Aina, ho trobareu a la pàgina web.

 

A gimnàstica rítmica cada dia van aprendre un ball diferent totes juntes, per mostrar tot el que van aprendre al llarg del campus, i dimarts van fer un taller de clauers. A més, els últims dies de la  setmana van mostrar les coreografies apreses i al casal de Diverjoc i al campus d’artística.

 

Dins la secció de judo, van continuar treballant les tècniques i disciplines bàsiques d’aquest esport. Tot això, com ens explicaven els monitors, ho van fer mitjançant jocs i exercicis pràctics, de manera que els infants van poder gaudir dels entrenaments amb grans rialles.

 

Al Diverjoc de Sant Narcís, dimarts va tornar a aparèixer el bruixot i va maleir totes les flors del GEiEG. Per resoldre-ho, dimecres, els nens i nenes del casal van fer un taller d’estampació de flors a una llibreta que tenen des de la primera setmana de casal on van apuntant tot el que fan. Dijous van anar a clavar flors fetes per ells mateixos a la gespa de la piscina de Sant Narcís, i divendres van fer la “flower power”, una celebració on les persones que hi participen van vestits de hippies amb temàtica floral.

 

Per l’altra banda a Palau, a esport i aventura van seguir amb la pràctica de diferents esports de risc, ràpel, rocòdrom, però també tir amb arc, slag-line… L’activitat més destacada de la setmana va ser, però, pista americana. Els monitors van muntar un circuit amb obstacles al bosc que els nois i noies van haver de superar. Es van haver d’arrossegar pel terra enfangat, llançar-se per una lona d’aigua plena de sabó, travessar cercles penjats de les branques i saltar tanques. Van passar una hora de rialles i crits d’emoció, i van gaudir jugant amb els seus companys, tots enfangats i bruts de dalt a baix.

 

A la secció de futbol van fer postes individuals, reptes a primera vista difícils i complicats, que amb molta pràctica es comencen a manejar. Aquests toquen diferents qualitats molt importants a tenir en aquest esport, la tècnica, l’habilitat i l’agilitat.

 

El dijous, els nens i nenes d’atletisme van representar un mundial. Els monitors van dividir els nens en diferents països i van haver de passar proves i jocs sobre les modalitats d’atletisme treballades durant els tres primers dies de la setmana. Al final del dia van fer un recompte de punts per saber l’equip guanyador.

 

Al Diverjoc de Palau, dilluns van rebre una carta firmada a nom de Diverllet, un follet del bosc que ha estat observant els nens del casal durant les setmanes. Explicava, que per molt que fa molts anys que viu a Girona, mai ha visitat el Barri Vell, i demanava als infants que el guiessin fins allà. Divendres, acompanyats de les monitores, els nenes van agafar un mapa i van fer una excursió pel centre de la ciutat, marcant tots els llocs emblemàtics amb guixos, de manera que en Diverllet pogués seguir-los.

 

Mentrestant a Sant Ponç, a la secció d’esports aquàtics, els nens i nenes del campus van deixar l’aigua per una estona per fer una activitat diferent, el bàsquet. Dimarts, els monitors van fer una petita introducció i van jugar a jocs aplicats a l’esport. Dijous, en canvi, van fer un torneig fora del GEiEG per posar en pràctica l’après durant aquests dos dies.

 

Dues hores de pista i una de jocs, aquesta ha estat l’organització diària de la setmana dins la secció de pàdel. A més, van fer un torneig on els nens, agrupats per edats, van haver de passar per diverses estacions de proves i partits de poc temps. Després es van sumar els punts de cada participant i va sortir un guanyador de cada grup, que va rebre un detall per haver estat el campió.

 

Finalment, a tenis, dijous van deixar la raqueta en un racó de la pista i van practicar i fer competicions de dos esports molt diferents del que els agrada tant, el futbol i el bàsquet. A més, divendres, els nois i noies van gaudir al màxim jugant sobre una lona d’aigua, cosa que podem assegurar, ja que els somriures no van faltar en tot el dia.