top of page

ÀLBUM DE RECORDS

DIARI VIU L'ESTIU AL GEiEG 2023!

 

Aquest diari pretén oferir a les famílies una explicació orientativa de les activitats que els nens i nenes inscrits a «Viu l'Estiu al GEiEG» realitzen durant tota la setmana en cadascun dels casals i campus que organitzem a les instal·lacions de Sant Narcís, Sant Ponç i Palau.

QUAN ARRIBA L'ESTIU... setmana del 26 al 30.06


Amb olor de revetlla de Sant Joan encara present en l'ambient, l'àrea de lleure del GEiEG va donar dilluns 26.06 el tret de sortida a les activitats d'estiu rebent als primers nens i nenes a Sant Ponç, Sant Narcís i Palau. Tocades les vuit del matí, els més matiners ja corrien per les instal·lacions «trencant el gel» amb nous companys als quals just acabaven de conèixer. Els nens tenen una capacitat especial per fer nous amics. Els jocs de presentacions van centrar les primeres hores dels casals, principalment dirigits als més petits, mentre que els campus esportius van utilitzar les rutines pròpies de cada modalitat per crear vincles entre ells. Que moltes de les activitats no comencessin fins la setmana següent i que els grups fossin més reduïts va ajudar a que els més tímids agafessin confiança amb la resta.

El primer dia es va fer evident que les activitats d'estiu del GEiEG es viuen d'una manera molt intensa. Ràpidament els grups de pàdel, tennis, rítmica o futbol, per posar alguns exemples, van començar la jornada fent exercicis específics, que van anar tenint continuïtat durant la setmana, mentre que a Diverjoc de Palau i Sant Narcís, els tallers i gimcanes van ocupar part del matí. A Sant Narcís les sorpreses no es van fer esperar i els participants del Diverjoc van rebre dilluns una carta misteriosa d'en «Diverllet», un fullet que viu al bosc de Palau que els explicava els plans de viatge que tenia previst fer a «Terranéa». Atrets per la possibilitat de coneixe'l , dimecres van anar d'excursió al parc Migdia buscant escallarincs per cridessin la seva atenció i van començar a construir-li una casa amb diferents materials, en la que hi tenen una bústia que els serveix per comunicar-se amb ell.

Encara a Sant Narcís, les participants del campus de rítmica van simultaniejar els exercicis de cada aparell d'aquesta modalitat (cèrcol, maces, pilota i cinta) amb tallers de maquillatge, malles... Mentrestant l'activitat de hip hop i danses urbanes tenia com a objectiu l'aprenentatge de diferents estils de ball seguint les instruccions de les professores de l'Escola Avança i la creació d'una coreografia lliure per grups que van enregistrar divendres.

A Palau, els campus de futbol i atletisme compartien espai amb el casal d'Esport i Aventura, que va treure el màxim profit als magnífics entorns de les instal·lacions per practicar l'escalada, descens, slackline, tir amb arc, a més de tallers de papiroflèxia. Per la seva banda, seguint l'organització d'altres seccions, els inscrits al campus d'atletisme van dedicar cada dia a una prova (tanques, llançaments, salts), per acabar organitzant unes olimpíades. A futbol, l'últim dia van disputar la «Copa Casal» amb partits durant tot el matí. Els nens i nenes del Diverjoc Palau tampoc van tenir temps d'avorrir-se. Els primers dies van fer manualitats, malabars i una excursió que els va permetre descobrir els racons desconeguts del bosc, mentre que divendres van posar a prova les seves habilitats d'exploradors buscant un tresor amagat.

Finalment, a Sant Ponç, els casals de tennis i pàdel van combinar la preparació física i tècnica de cada disciplina amb activitats de lleure, barrejant els grups. També al campus d'esports aquàtics, després dels entrenaments, van gaudir de jocs d'aigua a la piscina de 50 metres, corrents per sobre dels matalassos o saltant des dels trampolins. 

Un dels trets diferencials de les activitats del «Viu l'Estiu al GEiEG», és la molta estona que els nens i nenes poden gaudir de les piscines, cada dia matí i tarda. En aquest sentit, també destaca l'hora de temps lliure que tenen després de dinar, en la que comparteixen espai amb els participants d'altres activitats.

CADA COP SOM MÉS setmana del 3 al 7.07

Arribat el mes de juliol, el xivarri que se sent a través de les parets de les instal·lacions de Sant Narcís, Sant Ponç i Palau és cada cop més ensordidor. Aquesta setmana, el nombre d'inscrits a les activitats d'estiu es va multiplicar per quatre coincidint també amb l'inici de nous casals com el d'artística, judo o les sessions de tecnificació d'handbol.

A Sant Narcís, aquest augment d'infants va impregnar l'ambient d'il·lusió i expectació per tot el que havia de venir. Per davant, tenien 5 dies de diversió compartida amb amics i amigues que, en molts casos ja es coneixen de la setmana anterior. A la sala annexa al Pou la música marcava el ritme de les coreografies que les monitores de l'Escola Avança ensenyaven a les alumnes dels casals de hip hop i danses urbanes. En aquesta ocasió el repertori també incloïa la preparació d'una sessió de zumba que acabarien presentant a la piscina.

L'organització dels casals de gimnàstica artística i rítmica va ser bastant semblant, centrant-se en els exercicis i aparells de cada modalitat fins l'hora d'esmorzar i dedicant l'estona prèvia a la piscina a fer gimcanes i tallers diversos, dimecres per exemple, unes elaborant uns trofeus de plastilina i les altres, confeccionant un marc de fotografies.  En el cas de judo, divendres van canviar el tatami per una sortida al Parc d'en Pitus. 

Aquesta setmana l'aventura dels nens i nenes del Diverjoc Sant Narcís va començar amb la carta que en «Diverllet» els hi va enviar des de «Terranéa» explicant que havia conegut sorprenents tribus natives del país. Seguint el testimoni del misteriós fullet, els grups del Diverjoc es van identificar amb cadascuna d'elles elaborant samarretes, cullerets i polseres. Finalment, divendres van anar d'excursió a Girona, on a partir d'una pinça d'estendre van intercanviar tot el que els donaven a les botigues que visitaven, acabant a la Plaça Miquel Santaló i Pavor per recomptar el «botí» que havien obtingut i ballant una dansa tribal. Entre els molts objectes que van recaptar, hi ha la nova mascota del casal, un peix al qual van batejar amb el nom de «Coti».

A diferència de la resta de casals, les sessions de tecnificació d'handbol, tenen com a objectiu principal millorar les capacitats tècniques i tàctiques dels jugadors que s'hi inscriuen, motiu pel qual, setmanalment també reben la visita d'un convidat d'excepció. Aquesta primera setmana l'encarregat de dirigir un d'aquests entrenaments va ser Jordi Rosell, membre del cos tècnic del primer equip del FC Barcelona, qui durant més de quatre hores va compartir els seus coneixements i experiències. En la xerrada final, Rosell va explicar com és un vestidor professional, la gestió d'una plantilla i molts dels records  que ha acumulat durant vint anys viatjant arreu del món. Fora de la pista, també va haver temps per fer una classe de Bodypump a la sala de fitness de Sant Narcís i una sortida amb caiac a la Pilastra de Salt a càrrec del Club de Piragüisme Salt-Ter. 

Mentrestant a Sant Ponç, els campus de tennis, pàdel i natació van mantenir la mateixa dinàmica de la setmana anterior. Els dos primers centrant la seva activitat en la preparació física i aprenentatge i entrenament tècnic i les activitats aquàtiques distribuint el temps entre la natació i el waterpolo. En aquest cas, divendres és l'excepció, dedicant tota la jornada a fer jocs d'aigua i activitats d'esbarjo. 

A Palau, la setmana va transcórrer amb més normalitat. El casal d'atletisme va centrar les activitats a cadascuna de les disciplines organitzant també unes olimpíades  dijous i una gimcana divendres. Al campus la «Copa Casal» va tornar a posar el colofó a quatre dies d'entrenaments tècnics i tàctics.

CONTRA LA CALOR, DIVERSIÓ setmana del 10 al 14.07

A la tercera setmana de «Viu l'estiu al GEiEG» va haver temps per tot: jugar, ballar, viatjar en tren, escalar, refrescar-se... i sobretot divertir-se molt. En uns dies marcats per la pujada de les temperatures, els responsables de tots els campus van adaptar les previsions inicials incrementant les estones de piscina o traslladant algunes activitats a zones més ombrívoles i agradables, augmentant les pauses d'hidratació, especialment a les instal·lacions de Palau i Sant Ponç.

En el cas d'Esport i Aventura, aquesta circumstància recomanava substituir l'excursió prevista divendres, per una pista americana al bosc. Atletisme van canviar els exercicis d'escalfament per jocs tradicionals també al voltant de la caseta de fusta i al Diverjoc Palau, els jocs d'aigua van ser els grans protagonistes. Els de futbol van viure una jornada diferent dimecres, compartint casal amb el AE Sant Gregori.

Els nens i nenes del Diverjoc Sant Narcís van ser dels més «actius» i des de dilluns, després de rebre la carta setmanal d'en «Diverllet», van començar a elaborar uns pals de pluja, decorant tubs de cartró farcits amb grans d'arròs, que havien de fer sonar per atreure l'aigua durant la gran cerimònia de divendres. Abans van gaudir d'una excursió a Fornells de la Selva per pujar al trenet de l'Associació d'Amics del Ferrocarril de les Comarques Gironines

La resta de casals de Sant Narcís van transcorrer amb «relativa normalitat», i és que simultàniament a l'activitat diària, van preparar les coreografies pel festival conjunt que van organitzar l'últim dia, reunint als grups de patinatge artístic, gimnàstica artística, gimnàstica rítmica i de danses urbanes i en el qual cadascú va exhibir les seves habilitats lluint les samarretes que havien dissenyat per la ocasió en un dels tallers. Tot i que no van actuar, els participants del casal de judo ho van seguir des de la graderia. La resta de dies, moltes hores de tatami i una sortida al Parc Migdia que van aprofitar per fer jocs tradicionals.

En paral·lel, els inscrits al campus de tecnificació d'handbol van combinar els entrenaments i la preparació física amb les activitats d'esbarjo i lleure. A la pista, van rebre la visita de l'entrenador i director tècnic del Club Handbol Esplugues, Álvaro Polo en una jornada que va servir per reforçar aspectes tècnics. En la part final de la seva estada va compartir amb els jugadors les experiències acumulades a les banquetes. Fora de l'activitat habitual, van tenir temps per fer una classe de ioga a la sala de fitness de Sant Narcís, dimecres es van desplaçar a Palau per practicar diferents proves d'atletisme (salts de llargada, tanques...) i van acabar la setmana fent escalada a les instal·lacions de Cal Mico a Girona.

VALORS AFEGITS setmana del 17 al 21.07

Què s'espera d'un casal d'estiu?

El primer pensament ens porta, indubtablement, a la diversió dels nostres fills, però seguidament és inevitable aturar-se a valorar la importància dels aspectes que també contribueixen al seu benestar i educació, reforçant els bons hàbits i comportaments que aprenen a casa i l'escola, afavorint que tinguin un ambient agradable amb la resta de nens i nenes... Aquests eren alguns dels objectius que els monitors i monitores del Diverjoc Sant Narcís es va proposar per la quarta setmana del «Viu l'Estiu al GEiEG». Com fer-ho? Aconseguint les insígnies del bon explorador. I cada acció comptava.

MÉS CURTA, MÉS INTENSA  setmana del 24 al 29.07

La festivitat de Sant Jaume va alterar la durada de la cinquena setmana del «Viu l'Estiu al GEiEG», fent-la més curta i també més intensa. Conscients que només tindrien quatre dies, els nens i nenes van voler aprofitar cada moment com si fos l'últim. I és que en la majoria dels casos, ho era, abans de l'arribada de l'agost. En el cas de Sant Narcís les activitats es van reduir a la gimnàstica artística, patinatge i Diverjoc, mentre que a les instal·lacions de Sant Ponç (tennis, padel, natació i triatló) i Palau (atletisme, futbol, esport i aventura) no va haver-hi canvis.

Els casals esportius van mantenir la dinàmica habitual, centrant bona part de la jornada, especialment els matins, als exercicis i rutines específiques de cada disciplina, encara que amb alguna excepció. El campus de futbol i Diverjoc Sant Narcís van intercanviar dimecres la seva ubicació, uns amb l'objectiu de practicar altres disciplines (bàsquet, handbol...) i els altres per visitar la casa del misteriós «Diverllet», amb qui han mantingut una estreta relació des del primer dia. En una darrera carta, rebuda dilluns, aquest fullet els va agrair tota l'ajuda, assegurant haver trobat una illa paradisíaca en la qual passar les seves vacances. Aprofitant l'estada a Palau, es van refrescar fent jocs d'aigua sobre una lona lliscant i a la tarda, van sortir d'excursió a un rierol proper a Can Roqueta, on van poder veure els animals d'una masia, juntament amb els de Diverjoc Palau i Esport i Aventura.

La natura és una font inacabable de possibilitats, també alhora d'organitzar activitats pels més petits. N'hi ha prou amb endinsar-nos al bosc de Palau per comprovar-ho. Si hi aneu, trobareu «cabanes» construïdes amb troncs, branques, pedres i altres materials que han servit de refugis on els nens i nenes deixaven anar la seva imaginació. Sota l'ombra dels arbres, els inscrits a les activitats de Palau van fer gimcanes, tallers i jocs tradicionals.

Els de triatló també van gaudir dels entorns privilegiats que envolten la ciutat de Girona organitzant una sortida en bicicleta a Bescanó pel «carrilet» que creua les Hortes de Salt i la Pilastra i que va servir com a cloenda d'una setmana carregada d'entrenaments, en la qual van practicar la modalitat del duatló. Amb l'aigua com a gran protagonista, el casal d'Activitats Aquàtiques es va centrar en les disciplines de la natació i waterpolo, alternant la preparació física amb el temps d'esbarjo, per exemple, muntant un passadís de matalassos flotants pel qual havien de creuar part de la piscina.

Hi ha dos sons que identifiquen les instal·lacions de Sant Ponç: l'esquitx de l'aigua i el soroll de les pilotes impactant contra la pala o una raqueta. I són uns clàssics de l'estiu. Com en setmanes anteriors, totes les pistes es van emplenar de nens i nenes jugant a tennis i pàdel, convertint aquests casals en dos dels més multitudinaris del GEiEG. Amb el propòsit d'ensenyar de manera lúdica i entretinguda, els tècnics van tornar a centrar l'aprenentatge dels més petits en jocs col·laboratius d'habilitat i coordinació.   

Finalment, a Sant Narcís, el «final de festa» va correspondre, una vegada més, al campus de patinatge artístic, que sota l'atenta mirada de la resta de nens i nenes amb els qui van compartir instal·lació durant la setmana, van presentar diverses coreografies ambientades en el món de l'esport. Abans les participants al casal de gimnàstica artística va posar a prova les seves habilitats a la barra d'equilibris i fent dificultats en diversos aparells.

Amb aquestes línies tanquem un «diari» amb el qual esperem haver apropat l'activitat dels nens i nenes que durant les darreres setmanes han gaudit de «Viu l'Estiu al GEiEG» i que hem acompanyat d'una galeria d'imatges que es pot recuperar a la part superior. Moltes gràcies per la vostra confiança!

bottom of page